Persoonlijk begeleider EVG m/v

Vacature

Jouw dag is geslaagd als je jouw talent voor het begeleiden van bewoners optimaal in hebt kunnen zetten. Samen met een enthousiast team van professionals bouw jij aan een goed contact met de bewoners. Jij ziet kansen en mogelijkheden en je bent trots op de stapjes die gemaakt worden. Werken bij Waalzorg betekent werken in een klein team en dichtbij de cliënt. Werken met plezier, professionaliteit en inzet. We vinden het belangrijk dat iedere bewoner zijn of haar leven zo in kan richten zoals hij of zij dat wil. Wij ondersteunen waar nodig. Bij Waalzorg kun je zijn wie je bent. Dit geldt voor cliënten maar ook voor onze medewerkers.

Voor huis Meidoorn zijn wij op zoek naar een persoonlijk begeleider, de doelgroep bestaat uit 4 jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar. De bewoners hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking met bijkomende problematieken zoals een stoornis in het autisme spectrum en gedragsproblematieken.

Op huis Meidoorn bieden wij een vast, gestructureerd, dagprogramma aan waarin de bewoners 24 uur per dag begeleid/verzorgt worden aan de hand van hun individuele begeleidingsplan. Deze zorg bestaat uit zowel 1 op 1 begeleiding als begeleiding van de groep.

Ben jij iemand die goed kan observeren? Een rol kan hebben bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen? Signalen opvangt en daarnaar handelt? Nabijheid kan bieden? Om kan gaan met gedragsproblematieken? Contact met ouders/verwanten kan onderhouden? Het beste uit de bewoners wil halen? En ervoor zorgt dat de bewoner met een glimlach je ontvangt?

Dan nodigen wij je uit om te solliciteren!

Werkzaamheden

Onze bewoners kijken uit naar een persoonlijk begeleider die een aantal bewoners persoonlijk onder zijn/haar hoede neemt. Naast de dagelijkse begeleidende taken ben je verantwoordelijk voor individuele plannen van de bewoner en ben je het aanspreekpunt voor ouders.Je werkt cliëntgericht, methodisch en levert maatwerk. Het is niet alleen van belang dat je structuur en herkenbaarheid biedt, ook dat je inspeelt op stemmingen en gedragingen van de cliënten.
Een aantal cliënten worden ondersteund aan de hand van een vaststaand dagprogramma waardoor hen duidelijkheid, veiligheid en structuur wordt geboden.

Je focus bij je werkzaamheden is gericht op de belevingswereld van de cliënt en met je team stem je de begeleiding hierop af. Je signaleert hulpvragen en onderhoudt contact met ouders/verzorgers en anderen binnen de cliëntsystemen. Je streeft ernaar samen met de cliënten een zo prettig mogelijke leefomgeving te creëren.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde MZ4 of SPH/Social Work opleiding en enige jaren ervaring met deze doelgroep en de bijbehorende problematiek.
 • Je hebt minimaal 1 tot 3 jaar ervaring als persoonlijk begeleider.
 • Je hebt oog voor groepsdynamiek en je bent sensitief voor zaken die spelen en aandacht nodig hebben. Verder ben je ondernemend, creatief, stabiel, resultaatgericht en communicatief vaardig.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid en je kunt goed inspelen op wisselende stemmingen van onze bewoners.
 • Flexibiliteit: zonder moeite switch jij tussen de verschillende cliënten welke je, ongeacht het gedrag of de problematiek, onvoorwaardelijk steunt.
 • In het bezit van een auto rijbewijs.

  De begeleiding is gericht op het vergroten van de participatie en op het in stand houden en vergroten van vaardigheden op het gebied van: zelfredzaamheid, omgang met anderen, psychosociaal functioneren en persoonlijke verzorging.

  Arbeidsvoorwaarden
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO gehandicaptenzorg en afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Pensioenregeling.


Heb je interesse in deze functie of wil je meer weten? Neem dan contact op met Laura de Waal 06-53515614 of Chantal de Waal 06-57559798 of mail naar info@waalzorg.nl
Solliciteren? Stuur je motivatiebrief inclusief CV naar info@waalzorg.nl