Woonbegeleider m/v

Functieomschrijving

Jouw dag is geslaagd als je jouw talent voor het begeleiden van bewoners optimaal in hebt kunnen zetten. Samen met een enthousiast team van professionals bouw jij aan een goed contact met de bewoners. Jij ziet kansen en mogelijkheden en je bent trots op de stapjes die gemaakt worden.Werken bij Waalzorg betekent werken in een klein team en dichtbij de cliënt. Werken met plezier, professionaliteit en inzet. We vinden het belangrijk dat iedere bewoner zijn of haar leven zo in kan richten zoals hij of zij dat wil. Wij ondersteunen waar nodig. Bij Waalzorg kun je zijn wie je bent. Dit geldt voor cliënten maar ook voor onze medewerkers.

Werkzaamheden

Als woonbegeleider ben jij een echte steun voor de bewoners.

Je werkt cliëntgericht, methodisch en levert maatwerk. Het is niet alleen van belang dat je structuur en herkenbaarheid biedt, ook dat je inspeelt op stemmingen en gedragingen van de cliënten. Je focus bij je werkzaamheden is gericht op de belevingswereld van de cliënt en met je team stem je de begeleiding hierop af. Je signaleert hulpvragen en onderhoudt contact met ouders/verzorgers en anderen binnen de cliëntsystemen. Je streeft ernaar samen met de cliënten een zo prettig mogelijke leefomgeving te creëren.

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde MZ3 of 4 opleiding en bij voorkeur ervaring met cliënten LVB/MVB en bijbehorende problematiek.
  • Je hebt minimaal 1 tot 3 jaar ervaring als woonbegeleider.
  • Je hebt oog voor groepsdynamiek en je bent sensitief voor zaken die spelen en aandacht nodig hebben. Verder ben je ondernemend, creatief, stabiel, resultaatgericht en communicatief vaardig.
  • Je bent een stevige persoonlijkheid en je kunt goed inspelen op wisselende stemmingen van onze bewoners.
  • Flexibiliteit: zonder moeite switch jij tussen de verschillende cliënten welke je, ongeacht het gedrag of de problematiek, onvoorwaardelijk steunt.

De begeleiding is gericht op het vergroten van de participatie en op het in stand houden en vergroten van vaardigheden op het gebied van: zelfredzaamheid, omgang met anderen, psychosociaal functioneren en in lichte mate persoonlijke verzorging. Team 2 bestaat uit 4 woongroepen en bij deze 4 woongroepen wonen 17 cliënten. Het team bestaat uit 13 ervaren professionals.

Arbeidsvoorwaarden

  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg afhankelijk van ervaring en opleiding.
  • Eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Pensioenregeling.

Heb je interesse in deze functie of wil je meer weten? Neem dan contact op met Laura de Waal 06-53515614 of Chantal de Waal 06-57559798 of mail naar info@waalzorg.nl
Solliciteren? Stuur je motivatiebrief inclusief CV naar info@waalzorg.nl